Hvordan opprettholde et godt immunforsvar

godhelse

Som hivpositiv vil du ha et nedsatt immunforsvar. Det er derfor viktig at forsøker å opprettholde immunforsvaret så godt som mulig. Her er noen råd om hva du kan gjøre for å styrke immunforsvaret ditt ytterligere.

Regelmessig trening vil hjelpe deg å bekjempe trøttheten, vektforandringene og andre symptomer som følger av de antivirale medisinene som blir brukt til å behandle sykdommen. Likeledes vil et sunt kosthold være støttende i å holde immunforsvaret oppegående. Har du ikke allerede kuttet røyken, kan det være en svært så god idé. Rent bortsett fra at tobakk er skadelig for helsa generelt, hindrer det også medisinene i å virke ordentlig. Så er det selvfølgelig viktig å ta medisinene i riktig dose til riktig tid og på riktig måte.

Mange hivpositive vurderer også å ta den årlige influensavaksinen når den er tilgjengelig på høstparten. Folkehelseinstituttet har laget en egen portal med informasjon om influensavaksinasjon for vinteren 2012/2013 som inneholder en rekke spørsmål og svar om influensavaksinen.