Nyheter

ms-sandnes_bred

Eldre med hiv i Arendalsuka

11.08.2017

Under Arendalsuka neste uke organiserer Fafo forskerstafett med MS Sandnes som legger til kai i byen. Arne Backer Grønningsæter vil presentere hva forskningen kan fortelle oss om utfordringer med å bli eldre og leve med hiv.

Les mer
kvinnesem_bred

Positive women

01.08.2017

Nye Pluss og HivNorge inviterer til seminar for kvinner som lever med hiv, helgen 27.-29. oktober. På programmet står blant annet deling av positive erfaringer, stressmestring, gruppeveiledning og Qi gong.

Les mer
annekarin_bred

Hepatitt C endelig på programmet

26.07.2017

På konferansens siste dag var det seksuelt overførbare infeksjoner og hepatitt C som var på generalsekretær Anne-Karin Kolstads program. – Det er en tendens over hele verden til at kondombruken går ned, og dermed øker antallet med andre smittsomme sykdommer som gonoré, klamydia og syfilis. I grupper som bruker PrEP viser imidlertid en nedadgående tendens.

Les mer
prepineurope_bred

Manglende kunnskap om PrEP i målgruppen

26.07.2017

En studie gjennomført av organisasjonene AIDES og Coalition Plus blant 16.000 msm i tolv europeiske land mellom 15. juni og 15. juli avslører manglende kunnskaper om PrEP blant grupper som er mest utsatt for hiv. Resultatene av studien ble presentert under den niende vitenskapskonferansen om hiv i Paris i dag.

Les mer
Anne_bred

Ønsker at politikere blir mer involvert

26.07.2017

Seniorrådgiver Anne Skjelmerud i Norad har jobbet med hivrelaterte saker siden tidlig på nittitallet og har vært på en rekke internasjonale konferanser. I Paris har hun i tillegg til å løpe fra foredrag til foredrag vært travelt opptatt med å jobbe med arrangørene for neste års store konferanse i Amsterdam. Den ønsker hun skal ha et større politisk repertoar.

Les mer