Nyheter

eirikpettersen_bred

Sjekkpunkt og hjemmetester

22.09.2017

Overlege Eirik Pettersen ser testing og atter testing som ett av de viktigste verktøy til å begrense spredningen av hiv. Et tilbud med lav terskel og rask oppfølging ved en positiv test er det som må til. Dessuten har han stor tro på PrEP. men det er viktig at det ikke gjøres til et spørsmål om moral.

Les mer
prisdekrsand_bred

– PrEP handler om her og nå!

07.09.2017

Lege Ole Rysstad ved Sørlandet sykehus var en av de første i Norge som tok til orde for å bruke PrEP i det hiv-forebyggende arbeidet. Det var på HIV14, i Tromsø i 2014 – Jeg ble veldig overrasket over motstanden dette møtte på konferansen, forteller han.

Les mer
grvid_bred

En seier for ufødte barn

25.08.2017

Hivpositive gravide kvinner som sitter i fengsel er ofte utelukket fra tiltak som kan forhindre at barnet blir født positiv. Dette kan endre seg etter at FN har vedtatt en resolusjon med sikte på å innføre tiltak for å rette på dette.

Les mer
ankaogtorg_bred

HivNorge på Skeive sørlandsdager

23.08.2017

Årets happening på Sørlandet er selvfølgelig Skeive sørlandsdager. Evenementet tjuvstartet i går med debattmøte om likestilling og diskriminering. Høydepunktet er regnbuetorget, parade og paradefest på lørdag. HivNorge er selvfølgelig til stede.

Les mer