Momskutt

Sosialistgruppa i EU-parlamentet lanserte nylig en kampanje for å kutte momsen på kondomer innenfor EU-området. Et praktisk forslag for å redusere hiv i Europa, sier gruppa.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Kampanjen går ut på å samle underskrifter som skal presenteres til regjeringssjefer i Europa på Verdens aidsdag. Kampanjen heter ”reduser aids ved å redusere moms på kondomer”. Medlemslandene i EU kan sette sine egne moms-prosenter, men EU-direktivet forlanger at den skal være på minst femprosent. Sverige og Danmark har moms på hele 25 prosent.

­- Hiv og aids er ikke bare en sak for utviklingsland eller risikogrupper, sier visepresidenten i sosialistgruppa Jan Marius Wiersma i en pressemelding. – Verdens helseorganisasjon sier hiv er på frammarsj på kontinentet, og i 2005 ble det registrert nesten 27.000 nye tilfeller i Europa. Den mest vanlige smittemåten er heteroseksuelle kontakt. Å kutte momsen på kondomer er ikke bare et praktisk tiltak, men også en viktig symbolsak i forbindelse med Verdens aidsdag.

hjemmesider

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.