Plusspris

Det var en rørt Per Miljeteig som i dag mottok Plussprisen for 2010 under HivNorges arrangement på M/S Color Fantasy. – En flott og verdig prismottaker, sier generalsekretær Evy-Aina Røe.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug (tekst og foto)

labelEmner:

Plussprisvinner Per Miljeteig sammen med svigerdatter, skuespilleren Ane Dahl Torp.

Plussprisen går hvert år til en person som enten setter hiv på dagsordenen, bidrar til å gi hiv et ansikt, er med på å redusere myter og stigma – eller bidrar med en langvarig innsats for hivpositive og hivpositives rettigheter. Om årets Plusspris-mottager sier juryen at han fyller alle disse kriteriene. Han har bidratt med kunnskap og engasjement gjennom mer enn to ti-år.

Miljeteig har vært med på å gi hiv et tydelig ansikt, både i det offentlige rom og gjennom kontakt med politikere, byråkrater og andre beslutningstakere. Gjennom å vise ansikt i møte med andre mennesker har vedkommende vist at å leve med hiv handler om mennesker, og ikke tall og statistikker, heter det videre i begrunnelsen.

Han var i den første tiden etter at Helseutvalget for homofile var stiftet en av de første hivpositives representant i Helseutvalgets styre og var med på å legge grunnlaget for – og var en av stifterne av – hivpositives interesseorganisasjon Pluss.

Gjennom sitt utrettelige arbeid, ikke minst det siste tiåret, har han vært ei vaktbikkje som har pushet myndighetene. Han har vært en aktiv bidragsyter i utviklingen av myndighetenes nye strategiplan Aksept og mestring,

Under overrekkelsen av prisen karakteriserte generalsekretær Evy-Aina Røe at Miljeteig ikke generelt kan beskrives som ei brysom masekråke, men han er uten tvil standhaftig og ikke minst tydelig når det er og har vært nødvendig.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.