Tv-aksjon

HivNorge oppfordrer alle våre medlemmer – både personmedlemmer og alle andre som er knyttet til våre medlemsorganisasjoner – til å støtte tv-aksjonen. Bidra som bøssebærere og bidra med støtte – det trengs!

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Barn er spesielt sårbare i forhold til hiv og aids. De er både direkte og indirekte berørt. Millioner av barna er selv smittet. I tillegg opplever enda flere barn at voksne rundt dem faller fra: foreldre, nære slektninger, lærere, helsepersonell. Dette gjør at mange går en svært usikker framtid i møte uten den omsorg og støtte som trengs. At hele generasjoner i noen samfunn forsvinner, har konsekvenser det nesten er umulig å forestille seg. Barn trenger omsorgspersoner, livsglede og håp for fremtiden uansett hvor de bor. Det lever barn med hiv i Norge også. Heldigvis utgjør de en svært liten andel av landets hivpositive. Vi har kunnskapen – og ikke minst – ressursene som skal til for å hindre smitte fra mor til barn. Vi må som samfunn bidra til at det også i fattige land blir mulig å hindre at barn blir smittet, og sørge for en behandling og oppfølging som er tilpasset barns spesielle behov. Årets tv-kampanje er viktig fordi den retter fokus på en del av hiv/aids-arbeidet som må få mye større oppmerksomhet og ressurser nå og i lang tid framover. HivNorge håper at årets tv-aksjon bidrar til å gi barn som er berørt av hiv/aids et håp for fremtiden! Med hilsen Per Miljeteig, styreleder Evy-Aina Røe, generalsekretær

Barn er spesielt sårbare i forhold til hiv og aids. De er både direkte og indirekte berørt. Millioner av barna er selv smittet. I tillegg opplever enda flere barn at voksne rundt dem faller fra: foreldre, nære slektninger, lærere, helsepersonell. Dette gjør at mange går en svært usikker framtid i møte uten den omsorg og støtte som trengs. At hele generasjoner i noen samfunn forsvinner, har konsekvenser det nesten er umulig å forestille seg. Barn trenger omsorgspersoner, livsglede og håp for fremtiden uansett hvor de bor.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.