Aidsdag

Verdens aidsdag i Oslo ble markert med fagkonferanse, stand, gudstjeneste, fakkeltog og avslutningskonsert i Centralteatret. Stort oppmøte på alle arrangementene.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug (tekst og foto)

labelEmner:

levekårsundersøkelsen

Under den politiske debatten som fulgte etter presentasjonen, ga statssekretær Ellen Pedersen i Helse- og omsorgsdepartementet uttrykk for at hun ønsker paragraf 155 fjernet fra straffeloven.  – Paragraf 155 er ikke et partipolitisk manifest. Dette angår hele nasjonen, og paragrafen må vekk, sa Pedersen under debatten på HivNorges fagkonferanse. Andre politikere som deltok i debatten var blant andre Høyres Bent Høie og Helge Solum Larsen fra Venstres sentralstyre, i tillegg til Fafo-forsker Arne Grønningsæter og HivNorges generalsekretær Evy-Aina Røe.

kunstutstilling

Plussprisen

Dagen ble tradisjonelt avsluttet med Aksepts gudstjeneste i Trefoldighetskirken hvor nærmere 500 mennesker hadde møtt opp. Den svenske sangeren Eva Dahlgren framførte flere sanger under gudstjenesten. Deretter fulgte et fakkeltog gjennom hovedstadens gater til Centralteatret, hvor Helseutvalget hadde invitert til en avslutningskonsert.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øverst til venstre er Kronprinsesse Mette-Marit i samtale med HivNorges generalsekretær Evy-Aina Røe med Helseutvalgets Kim Fangen som ivrig tilhører. Videre ser vi Kronprinsessen på standen på Youngstorget, Bøygaard-jentene underholder på HivNorges fagkonferanse, bilde fra politikerdebatten, Fafo-forskerne Arne Backer Grønningssæter og Bjørn Richard Nuland legger fram foreløpige resultater av levekårsundersøkelsen. Deretter bilder fra fakkeltoget og til slutt et bilde fra solidaritetsgudsjeneeten i Trefoldighetskirken.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.