Beklager

Forbundsleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund beklager overfor HivNorge en uttalelse han kom med i Aftenposten før jul.

scheduleOppdatert: 31.10.2019

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Det var i et oppslag i Aftenposten 16. desember at Johannessen ga uttrykk for at det ville være kontroversielt med en hivsmittet politiinstruktør i Norge. Kommentaren falt i forbindelse med en reportasje om en britisk politiinspektør som er i full jobb som instruktør i politiet samtidig som han er hivpositiv. «Jeg ser at mine uttalelser kan oppfattes negative. Det var ikke meningen», skriver forbundsleder Arne Johannessen i et brev til HivNorge. «Jeg ser i ettertid at jeg burde gjort til et hovedpoeng at Politiets Fellesforbund per i dag ikke har grunnleggende og tunge argumenter mot å innlemme hivpositive i politiet, på samme måte som i Metropolitan Police», skriver han videre i brevet. Johannessen beklager at uttelelsen kunne misforstås og ser det som helt naturlig at dersom problemstillingen skulle dukke op her i landet, vil HivNorge være en diskusjonspartner. Beklagelsen kom etter at HivNorge i et brev til Politiets Fellesforbund gjorde oppmerksom på at det ikke er noen grunn til at arbeidstakere skal informere om sin hivstatus, heller ikke i politiet.

 

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.