Fafo

I samarbeid med HivNorge vil forskningsstiftelsen Fafo gjennomføre en undersøkelse om hivpositives levekår i Norge. Undersøkelsen vil foregå ut året og skjemaer sendes ut i disse dager.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug og Olav André Manum

labelEmner:

Hensikten med prosjektet er å undersøke forskjellige spørsmål knyttet til hivpositives levekår. En ønsker å finne ut hvordan hivpositive opplever sin egen helsesituasjon, sitt forhold til familie og venner og møtet med offentlige instanser og hjelpeapparatet, blant mange andre ting.

En liknende undersøkelse ble gjennomført i 2001, og resultatene fra denne har vært mye etterspurt, men de trenger å oppdateres. Derfor har HivNorge sammen med Forskningsstiftelsen Fafo tatt initiativ til å få gjennomført en ny levekårsundersøkelse blant hivpositive som lever i Norge.

– Resultatene i en slik undersøkelse vil på mange måter kunne legge grunnlaget for vår og myndighetenes strategi for hvordan arbeide med hiv og de som rammes av hiv i årene fremover, sier Miljeteig videre. Dette innser også norske helsemyndigheter som har sagt ja til å finansiere arbeidet med rapporten.

HivNorge vil bistå med sine kontakter slik at spørreskjemaet Fafo har utarbeidet vil kunne distribueres til flest mulig av de ca 3.000 som lever med hiv i Norge i dag. HivNorge har innledet samarbeid med infeksjonsavdelinger over det ganske land i utdelingen av det anonyme spørreskjemaet til alle det gjelder.

Resutaltene av undersøkelsen vil foreligge til neste år, men noen foreløpige resultater vil bli presentert under HivNorges konferanse på Verdens aidsdag 1. desember.

HivNorge oppfordrer alle hivpositive til å svare på skjemaet.

Vil vite hvordan hivpositive lever

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.