mexico

Verdenskonferansen finner form

Over 20.000 deltakere er ventet når den 17. internasjonale aidskonferansen åpner i Mexico by første uka i august. Dette er den største og mest omfattende konferansen om temaet i verden.

Temaet for konferansen - Universal Action Now - setter fokus på behovet for politisk handling nå. Konferansen samler forskere, politikere, aktivister og bistands- og sosialarbeidere fra hele kloden og det er et mangfoldig program som arrangørene presenterer. Arrangørene har mottatt mer enn 10.000 forslag til presentasjoner, og det vil være 17 prominente personligheter som vil tale til hovedforsamlingen i løpet av de fem dagene konferansen varer. En av dem er dommer Edwin Cameron fra Sør-Afrika.

Konferansen er delt inn i tre hovedtemaer; forskning, lokalmiljø og lederskap. Blant temaene er blant annet hvordan håndtere hiv og aids under en politisk krise, hiv og aids blant mennesker på vandring, ungdom og hiv og seksuell helse.

Konferansens offisielle språk er engelsk, men for første gang vil det var simultanoversettelse til spansk under alle foredragene. Åpningsforedragene vil også simultanoversettes til alle FNs offisielle språk - fransk, arabisk, spansk, mandarinkinesisk og russisk. Det er også planlagt direkte fjernsynsoverføring av enkelte innslag til storskjermer rundt om i verden for dem som ikke har anledning til å delta på selve konferansen.

Kronprinsesse Mette-Marit deltar også i juryen som skal dele ut Red Ribbon Award. Dette er en pris for lokale initiativ for å informere om og bidra til forebygging av hiv og aids.

Mer informasjon om konferansen kan du få på hjemmesidene til Mexico 2008. Det endelige programmet skal være klart i juni.