usflag

Håpefulle kandidater om hiv

Den republikanske presidentkandidaten Mike Huckabee synes det er merkelig at ikke hivpositive blir internert og synes sikrere sex-kampanjer er like ille som vold i hjemmet.

Det var i 1992 at Huckabee kom med sine ekstreme uttalelser til Associated Press i forbindelse med sitt kandidatur til senatsvalget. Han har ikke vært villig til å gå tilbake på uttalelsene sine. "Det er vanskelig å forstå myndighetenes aidspolitikk," skrev han i svaret til pressebyrået. "Det er første gang i sivilisasjonens historie at bærere av en pest ikke har blitt isolert fra den generelle befolkningen, og hvor sykdommen som det ikke finnes noen kur for er blitt behandlet som en menneskerettighetssak og ikke en helsefare", skrev han videre.

På nettsida aidsactivist.blogspot kan du følge med på hva de ulike kandidatene mener om hiv og relaterte temaer. Få er så ekstreme som Mike Huckabee, som vant republikanernes primærvalg i Iowa 3. januar. Siden da har det ikke gått så bra og han levnes ikke store sjanser.

Generelt har demokratenes kandidater de mest positive uttalelsene, og John Edwards er den som har et mest håndfast program i hiv- og aidssaken. Han har nå trukket seg fra demokratenes valgkamp.