Audiens

Kronprinsesse Mette-Marit mottok Plussprisen fra HivNorge under en audiens tirsdag. Prisen ble delt ut av generalsekretær Evy-Aina Røe og styreleder i HivNorge, Per Miljeteig.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

 

 

Plussprisen

I sin begrunnelse sier styret i HivNorge at Kronprinsesse Mette-Marit har gjort hiv og aids til sitt hovedengasjement. Hun knytter på en spesiell måte de internasjonale og nasjonale linjene sammen. Hun deltar aktivt og med stort engasjement internasjonalt som spesialrepresentant for UNAIDS. Hun legger alltid stor vekt på å komme i direkte kontakt med personer som er direkte berørt av hiv. Hun er en av de som tydeligst snakker om at vi må tenke i en global sammenheng også når vi forholder oss til hiv og aids i Norge. Hun er klar og tydelig på at hiv utgjør en stor utfordring i vårt land, særlig knyttet til uvitenhet og diskriminering, og bidrar med sitt engasjement til å sette dette på dagsorden.

Årets pris er en glassbolle laget av kunstneren Vidar Koksvik.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX / POOL

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.