Restriksjoner

Det amerikanske senteret for sykdomskontroll (CDC) har godkjent at hivpositive skal fjernes fra listen over personer som nektes innreise i landet. Nå gjenstår bare en godkjenning fra Det hvite hus.

scheduleOppdatert: 29.09.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Obama fjerner snart innreiserestriksjonene for hivpositive i USA

Housingworks

Jirair Ratevosian fra AmFar sier til nettsida at det er et viktig steg framover. Det var på Verdens aidsdag i fjor at daværende president George W. Bush signerte den såkalte Pepfar-planen som blant annet opphever reiserestriksjoner for hivpositive til USA.

Se: George Bush fjerner reiserestriksjoner

USA har siden aidsepidemiens begynnelse hatt innreiserestriksjoner for hivpositive. Ved innreise til USA har norske reisende måtte fylle inn et såkalt «Visa Waiver»-kort, hvor man blant annet må svare på spørsmål om du har en smittsom sykdom. Hiv er i henhold til USAs innreiseregler definert som en slik smittsom sykdom. Disse reglene har vært sterkt kritisert, blant annet av FN, norske myndigheter og HivNorge.

Obama-administrasjonen

Ingen på CDC har villet kommentere dette overfor nettsida Housingsworks.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.