To tunger

Menneskerettighetsjurist Gro Hillestad Thune mener Norge taler med to tunger når det gjelder kriminalisering av hivsmitte. 12. mai legger justiskomiteen i Stortinget fram sine anbefalinger til ny revidert straffelov.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug

labelEmner:

Unaids

NRK

mer enn ti hivpositive

Gaysir

uttrykte

12. mai legger Stortingets justiskomité fram sine kommentarer til forslag om revidert straffelov, som også omfatter de nye paragrafene §§ 237-238. Høyres medlemmer i komiteen ber imidlertid regjeringen foreta en bred, helsefaglig vurdering av hvilke tiltak som effektivt virker forebyggende mot hivsmitte, med spesielt fokus på hvorvidt oppdatert kunnskap tilsier at ny straffelovs §§ 237-238 rent faktisk virker forebyggende og at eventuelle forslag til lovendringer fremlegges for Stortinget innen rimelig tid.

 

Les også:

Ville hjelpe – endte bak murene

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.