llh_sor_bred

HivNorge på Skeive Sørlandsdager

Skeive Sørlandsdager 2010 avholdes i Kristiansand 2. til 10. juli. En hel uke er byen festivalpreget med konserter, utstillinger og filmer. HivNorge og LLH-Sør inviterer til seminar om hiv.

llh_sor

Festivalen arrangeres av LLH-Sør, Sørlandets avdeling av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Tommy Brobakken, Lene Tønnessen og Øystein Brekke Olsen fra LLH-sør kan by på et svært variert program. – Eurovision-partyet på fredag var utrolig bra. Der var det gode artister og bra stemning, sier Tommy Brobakken, leder i LLH-Sør. – I kveld blir det quiz i bakgården på hotell Sørlandet, med flotte premier, og vertinnen Contesse von Lüderitz gleder seg, forteller han.

Fredag 9. juli inviterer HivNorge, med blant andre generalsekretær Evy-Aina Røe, til seminaret ”Å leve med hiv i 2010”. Her vil de ta for seg hva som har skjedd siden hiv kom til Norge i 1983, hvilke holdninger befolkningen har til hivpositive og hvordan situasjonen er i Agder-området. Seminaret vil finne sted på hotell Sørlandet fra kl. 13.00.

I fjor var festivalen avgrenset til en helg, men i år farges Kristiansand av regnbuens farger i en hel uke. Kulturlivet er en større aktør i årets Skeive Sørlandsdager enn tidligere, og byr på både kinofilmer og konserter. Lørdag 10. juli vil homoparaden fylle byens gater. – I fjor deltok rundt 100 personer i paraden, og vi håper at like mange eller enda flere vil ta turen i år, oppfordrer Tommy Brobakken.

Med en egen Facebook-side for Skeive Sørlandsdager kan publikum til enhver tid holde seg oppdatert om hva som skjer i den vakre sørlandsbyen.