Kjendis-Norge bryr seg

En rekke artister og kjendiser deltar i HivNorges omfattende kampanje mot hiv og aids, som ble lansert 1. desember. De ønsker å vise at de bryr seg og oppfordrer resten av Norge til å gjøre det samme.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

   

 

Kjendis-Norge tar gjennom denne kampanjen grep om situasjonen. Erik og Kris, Vegard Thomas Olsen, Øyvind Mund, Ane Dahl Torp, “Charter”-Svein Østvik, Henriette Lien, Kathrine Sørland, Ingeborg Sørensen, Lene Aleksandra, Isabella Martinsen, Katarina Flatland, Atle og Mo fra X Faktor, Christian Ingebrigtsen, Pia, Marie og Thomas fra Trekant, Guri Schanke, Kristin Skogheim, Linda Johansen, Linni Meister, Knut Anders Sørum, Guri Solberg, Sigrid Bonde Tusvik og Per Sundnes deltar i kampanjen, og viser et stort engasjement for hivsaken.

Det er svært viktig at så mange sentrale personer i Norge aktivt ønsker å gjøre noe med situasjonen i Norge. Artistene har skjønt det myndighetene tilsynelatende ikke har forstått, at befolkningen må ha mer kunnskap om hiv og hva det vil si å leve med hiv, for å kunne bry seg og være et medmenneske.

Uten kunnskap reagerer mange med avvisning overfor mennesker som lever med hiv. Gjennom denne kampanjen ønsker kjendis-Norge og HivNorge å synliggjøre hiv i samfunnet, og bidra til at flere bryr seg om hverandre, og seg selv.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.