Mette-Marit

Kronprinsesse Mette-Marit var en av hovedtalerne da The Red Ribbon Awards ble delt ut under AIDS 2012 i Washington onsdag. --Jeg er stolt over å få lov til å tildele denne prisen til disse fremragende organisasjonene, sa kronprinsessen blant annet.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Olav André Manum (tekst og foto)

labelEmner:

Kronprinsesse Mette-Marit i samtale med norske delegater under AIDS 2012 i Washington onsdag.

Prisene deles ut for en ”innovativ respons” til aids, og prisvinnerne i år kom fra 10 ulike land, så forskjellige som Mexico og India, Russland og Uganda. Juryen hadde måttet ta stilling til mer enn 1400 innkomne forslag fra 120 land før prisene kunne annonseres, så det foregår stadig nyskapende arbeid på denne fronten.

– Jeg er stolt over å få lov til å tildele denne prisen til disse fremragende organisasjonene, sa kronprinsessen blant annet. – Det de gjør i sine lokalsamfunn, gjør virkelig en forskjell for de menneskene der som er berørt av hiv. Lokalsamfunnets svar på hiv er selve hjertet av arbeidet mot viruset, fortsatte hun.

Etter prisutdelingen og bare et kvarter for sent tok kronprinsessen seg tid til et besøk på den norske standen og var raus med både klemmer og oppmuntrende ord til aktivister og andre delegater. De norske delegatene så ut til å sette stor pris på å få møte kronprinsessen.

I år var det fem kategorier av ”Rød sløyfe-prisen”. I hver kategori var det to prisvinnere.

 

Flere artikler fra AIDS2012 i Washington.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.