Narvesen

HivNorges fagblad Positiv blir nå å finne i Narvesens hyller. Generalsekretær Evy-Aina Røe håper det kan bidra til å synliggjøre hivtematikken i samfunnet.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug (tekst og foto)

labelEmner:

 

Generalsekretær Evy-Aina Røe er svært begeistret for at Narvesen ønsker å føre bladet i hyllene. – Gjennom å selge Positiv i et utvalg butikker vil vi nå ut med informasjon om hiv, og hva de vil si å leve med hiv i Norge i dag, til den generelle befolkningen og dermed en bredere målgruppe enn tidligere.

Positiv har frem til nå vært distribuert til medlemmer av HivNorge, via abonnement i tillegg til at det har vært tilgjengelig på venterommet på ulike helseforetak.

– Distribusjon av Positiv via Narvesen vil gi økt tilgjengelighet for befolkningen til å få mer informasjon om hiv. Fagbladet formidler hvordan det er å leve med hiv i et bredere perspektiv, og mer nyansert, enn informasjonen mange leser seg til via internett, ved blant annet å ta for seg temaer som seksualitet og samliv, barn og alderdom. At bladet står i hyllene til en så stor distributør av magasiner som Narvesen er, håper vi derfor både kan bidra til å synliggjøre og alminneliggjøre hivtematikk i samfunnet i større grad enn tidligere, avslutter generalsekretæren.

I første omgang vil bladet være tilgjengelig i et utvalg av Narvesen-butikker i de største byene.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.