wien2010_bred

HivNorge til Wien

Når den 18. internasjonale aidskonferansen åpner i Wien på søndag er HivNorge tilstede. Foruten daglige rapporter til våre websider deltar også organisasjonen for å få et faglig utbytte.

Konferansen AIDS 2010 har høy profil med blant andre president Bill Clinton, Kronprinsesse Mette-Marit og sangeren Annie Lennox som trekkplastere. Foruten drøyt 20.000 delegater fra hele verden kommer også en rekke statsledere og andre ministere til den østerrikske hovedstaden.

wien2010
Evy-Aina Røe (tv) og Inger-Lise Hognerud er klar for AIDS2010 i Wien.

Temaet for årets konferanse er ”Rights Here, Right Now” – eller ”Menneskerettigheter her og nå!”. Generalsekretær Evy-Aina Røe gir uttrykk for at konferansen er viktig fordi den tilfører organisasjonen ny kunnskap. Juridisk rådgiver Inger-Lise Hognerud legger til at siden menneskerettigheter er hovedtemaet for konferansen er det viktig å bli oppdatert, oppdatere andre på norske forhold og bygge nettverk for videre arbeid. Sammen med sine nordiske søsterorganisasjoner har HivNorge laget en enkel liten brosjyre som forteller om situasjonen i de nordiske landene når det gjelder hiv og straff. Denne brosjyren blir presentert på Hiv-Nordens stand i Global Village i Wien.

Her finner du en oversikt over flere nyheter fra AIDS2010 i Wien.