2011

bodymapping_bred

Med kroppen som våpen

22.12.2011

– Dette er en terapiform som hjalp meg godt på vei inn i en ny verden av farger, former og indre ro, samt ga meg fokus på noe positivt i mestringen av hivdiagnosen, sier en Bodymapping-deltaker.

Les mer
stopvirus_bred

Må investere i verdens helse nå!

20.12.2011

Marius Trøseid ser kun to veier videre for den globale aidskrisen: Øke investeringene og snu epidemien eller å bruke bevilgningene til bekjempelse og behandling av hiv som salderingspost for finanskrisen.

Les mer
prestekrage_bred

Livskvalitet med medisiner

15.12.2011

Fagutviklingssykepleier Mette Gjendem Lien ved infeksjonsavdelingen på Rikshospitalet er opptatt av at hivpositive skal ha høy grad av livskvalitet. Det går an å leve gode liv med hiv og medisiner.

Les mer
MeetaliKakad_bred

Friskere folk og økonomisk vekst

13.12.2011

Stigmatiseringen av hivpositive forbindes med smittsom sykdom og en tidlig død. Når mennesker med hiv får behandling som forlenger livet deres og reduserer smitterisiko, reduseres også noe av stigmaet.

Les mer
nakendame_bred

Godt nytt for sexlivet

09.12.2011

Det er på høy tid at hivpositive og allmennheten får vite om de fremskrittene som vellykket behandling er årsak til. Sexolog Gro Isachsen håper at hivpositive kvinner og menn tar seksualiteten tilbake.

Les mer
hivvirus_bred

Ingen smittefare ved behandling

08.12.2011

Det er ingen tvil om at for hivpositive som følger et vellykket behandlingsregime er smittsomheten betydelig redusert. Det kan få konsekvenser for hivpositive som lever i parforhold.

Les mer