Hvem, hva, hvor hos tannlegen

God tannhelse er viktig, særlig for hivpositive. Problemer med tenner eller munnhule kan være signaler på svekket immunsystem. Tannlegebehandling og refusjon av utgifter opptar derfor mange hivpositive.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Som hivpositiv har du rett til godtgjørelse etter Statens satser for det som kalles «infeksjonsforebyggende behandling». Det er tannlegen som skal vurdere om behandlingen du mottar er infeksjonsforebyggende og om du har krav på å få dekket utgiftene. Be derfor tannlegen vurdere dette.

HELFO refunderer

HELFO

Dersom tannlegen ikke har avtale om direkte oppgjør, må du først betale hele behandlingen til tannlegen. Tannlegen fyller så ut et skjema for deg dersom hun/han vurderer det slik at du har rett til stønad. Skjemaet må du signere og sende til HELFO i etterkant av behandlingen.

Vær imidlertid oppmerksom på at du kun får dekket etter Statens takster og de fleste tannleger tar mer betalt enn dette, noe som innebærer at du må dekke det overskytende selv.

Ukjente reglerImidlertid opplever flere hivpositive at enkelte tannleger ikke er kjent med reglene for refusjon av tannbehandlingsutgifter for hivpositive.

Ukjente regler

Folketrygdens stønad til dekning av utgifter til tannbehandling

HELFO

Avvisning hos tannlegen

Paria hos tannlegen

tannlegehandling av hivpositive

god tannhelse

tannlege og tannbehandling for hivpositive

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.