Nye jurister i HivNorge

HivNorge styrker sin juridiske rådgivning. Reidun Lauvstad vil vikariere i Inger-Lise Hogneruds permisjon og Lars Helge Storberget vil jobbe spesifikt med et prosjekt finansiert av ExtraStiftelsen.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug (tekst og foto)

labelEmner:

Lars Helge Storberget er utdannet jurist og skal jobbe med et rettighetsprosjekt finansiert av ExtraStiftelsen. Dette prosjektet skal i hovedsak dokumentere henvendelser fra hivpositive og andre, slik at det kan gi et eksakt bilde over omfanget, hvilke områder og fra hvem henvendelsen kommer. HivNorge gir juridisk rådgivning både til hivpositive, pårørende og andre som kommer i kontakt med hivpositive i sitt arbeid. Denne dokumentasjonen vil danne grunnlaget for hvordan organisasjonen skal jobbe videre med sin juridiske rådgivning.

Reidun Lauvstad skal vikariere for juridisk rådgiver Inger-Lise Hognerud mens hun er i fødselspermisjon. Hun har vært advokat siden 1989.

Fra et faglig ståsted synes begge hiv-feltet er et spennende felt, da det ofte vil ha ulik fokus og ulike perspektiver. – Men det er viktig å holde tunga rett i munnen og ikke gi ulike svar, sier Lauvstad, og legger til at det er utrolig mange livssituasjoner ulike problemstillinger relatert til hiv dukker opp, langt flere enn i andre kroniske tilstander.

Lauvstad skal være hos HivNorge til november, mens Storberget blir fram til midten av mars neste år.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.