Mai 2012

mæland_bred

En historisk begivenhet

21.05.2012

Sjefen for infeksjonsmedisinsk avdeling ved Oslo Universitetssykehus, Ullevål, Arild Mæland mener anbefalingen om å godkjenne Truvada som forebyggende middel for å hindre overføring av hivsmitte, er en ”historisk begivenhet, en milepæl.”

Les mer
truvada_bred

Ingen vidunderkur

21.05.2012

Legemiddelet Truvada ble i forrige uke fremstilt som en forebyggende medisin som kan hindre hivsmitte. En talsmann for legemiddelfirmaet Gilead legger imidlertid en demper på forventingene.

Les mer
elderlyholdinghans_bred

Hivpositiv på sykehjemmet

14.05.2012

Da beskjeden kom om at en hivpositiv beboer ville flytte inn på sykehjemmet, merket både ledelsen og ansatte at det bredte seg usikkerhet blant personalet. Det kom ingen protester, men det ulmet med prat og mange stilte spørsmål

Les mer
afrikaner_bred

Kasteball mellom etatene

10.05.2012

Siphiwe kommer fra Øst-Afrika. Hans møte med norsk helsevesen og norske myndigheter har vært ublidt, for å si det mildt. Kunnskapsmangel om hiv og rasistiske holdninger er viktige stikkord.

Les mer
EliSangvik_bred

Plikt til å holde seg oppdatert

09.05.2012

Det er legenes, inkludert fastlegenes plikt å holde seg oppdatert. Det mener smittevernoverlegen i Trondheim, Eli Sagvik. Fastlegene er jo ofte de første pasientene møter.

Les mer