AIDSKONFERANSEN I AMSTERDAM

Vi rapporterer fra aidskonferansen

Denne uka samles vitenskapsmenn og aktivister i Amsterdam til den store konferansen AIDS 2018. HivNorge er tilstede. I mylderet av presentasjoner vil styreleder Leif-Ove Hansen og rådgiver Bente Bendiksen lete etter kunnskap som kan bidra til å belyse og endre den hivpolitiske situasjonen i Norge. HivNorge rapporterer hjem hver dag under konferansen.
Følg med hele uken
help_outline
help_outline
event

query_builder 2018-08-01

→ Juridisk rådgivning

Fra og med juni i 2018 knyttet HivNorge til seg advokat Halvor Frihagen. Han er ansatt i advokatfirmaet Andersen & Bache-Wiig AS og har både kunnskap om og erfaring med saker knyttet til vårt felt.


query_builder 2018-07-28

→ Så var det over – for denne gang

Så er det slutt. AIDS 2018 er over. Allerede torsdag begynte utstillerne å pakke sammen bodene sine og de 15 000 deltagerne var i ferd med å reise hjem. Og hivfeltet verden over forbereder seg på å dra til San Francisco om to år.


query_builder 2018-07-26

→ Behandling ER forebygging

Partner 2-studien bekrefter det alle visste, nemlig at ikke målbare virusmengder blant hivpositive menn som har sex med menn faktisk betyr at man ikke er smitteførende. Dette sier seniorrådgiver i Helsedirektoratet Arild Johan Myrberg og seniorrådgiver Siv-Lise Bendixen Stærk til HivNorge.


query_builder 2018-07-26

→ Studie bekrefter at hivpositive på behandling er helt smittefri!

HIVNORGE MENER: 0 virus = 0 smitte har vært vårt budskap i flere år. Nå er det enda en gang bekreftet for godt gjennom en stor studie i Europa! Man kan ikke smitte noen med hiv om man er på vellykket behandling! Dessverre er norske myndigheter og enkelte leger i ferd med å utfordre denne suksesshistorien i Norge!


query_builder 2018-07-26

→ Fikk fengsel for å bite politimann

Tyve av verdens ledende vitenskapsmenn på hiv/aidsfeltet kom tirsdag med en erklæring som oppfordrer verdens lovgivere til å skape en lovgivning som krever at det tas hensyn til vitenskapen når både tiltale og eller straffeutmåling bestemmes. Straffebudet som krever fengselsstraff for å smitte eller utsette andre for smitte med hiv er basert på frykt og ikke kunnskap om hiv og virusets smitteveier.


query_builder 2018-07-26

→ Sinne mot legemiddelindustrien

Det ligger sinne – og kanskje litt frykt – i lufta når aktivister fra en rekke organisasjoner marsjerer gjennom den store utstillingshallen i konferansesenteret i Amsterdam hvor alle de internasjonale farmasøytiske firmaene har sine stands.


query_builder 2018-07-24

→ Null er lik null

Stjerner har høy status på de internasjonale aidskonferansene og Amsterdam er intet unntak. På en eneste sesjon i dag ble vi presentert for en filmstjerne, en prins, en rockestjerne og barnebarnet til Nelson Mandela. De fyller en funksjon og noen av dem er sågar aktivister det er all grunn til å respektere.


query_builder 2018-07-24

→ Mørke skyer på horisonten

Det var en relativt pessimistisk Michel Sidibé som tok i mot medlemmer av sivilsamfunnet søndag ettermiddag, dagen før åpningen av den 22. internasjonale konferansen om hiv og aids som finner sted i Amsterdam. Lederen for UNAIDS slo fast at hvis ikke innsatsen intensiveres vil vi ikke nå målene om 90-90-90 innen 2020.


query_builder 2018-07-24

→ Et redskap for endring

Hiv-Norden har laget en hendig brosjyre om den juridiske situasjonen for hivpositive i de nordiske landene. Håpet er at kunnskap som når bredt ut også skal kunne bidra til å endre straffeloven der det trengs. Brosjyren distribueres på AIDS 2018 til inspirasjon for andre.


query_builder 2018-07-23

→ Manglende kunnskap i Europa

Styreleder Leif-Ove Hansen tror fortsatt nordmenn frykter hiv og at kunnskapsnivået om hiv er lavt også i Norge. En europeisk undersøkelse som ble lagt fram på aidskonferansen i dag viser manglende kunnskaper blant europeere, og særskilt i Øst-Europa.


→ Mer om hiv og aids

Støtt oss

Bidra i et viktig arbeid for hivpositive i Norge, samt med å forebygge videre spredning av hiv.
Bli medlem
Bli frivillig
Gi en gave