Juli 2013

HivNorden_bred

Fra fest til politikk

31.07.2013

HivNorden har siden Pluss ble dannet i 1988 sannsynligvis vært den viktigste arenaen for hivpositives internasjonale arbeid. Da HivNordens styre møttes i Oslo i april benyttet Positiv anledningen til å få et intervju for å høre litt om historien og dagens utfordringer.

Les mer
bodymapping_bred

Med kreativiteten som verktøy!

12.07.2013

– Dette er en terapiform som hjalp meg godt på vei inn i en ny verden av farger, former og indre ro, samt ga meg fokus på noe positivt i mestringen av hivdiagnosen, sier en Bodymapping-deltaker. HivNorge inviterer til ny Bodymappingworkshop høsten 2013.

Les mer
annemarieopsahl:bred

En stillferdig aktivist

08.07.2013

Når folk spør Anne Marie Opsahl hvor mange barn hun har, svarer hun alltid to. Hun forteller at én er her, han har skaffet henne tre barnebarn som hun er stolt av og gleder seg mye over. Når hun skal forklare hvor  yngstesønnen er, peker Opsahl mot himmelen og indikerer at han døde for  flere år siden. Når folk så spør hva han døde av og den eldre, verdige damen  svarer aids, blir det stilt. Folk trekker seg ofte unna.

Les mer
ullevaal_sykehus_bred

Interessante anbefalinger fra WHO

03.07.2013

— Verdens helseorganisasjon (WHO) sine nye anbefalinger for hivbehandling, om å igangsette behandling når CD4-tallet faller til under 500, er på et litt tidligere tidspunkt enn de europeiske retningslinjene, forteller overlege Vidar Ormaasen ved Oslo universitetssykehus, Ullevål. — Tendensen har gått mot en stadig tidligere oppstart av behandling, konstaterer han.

Les mer
poster_bred

Behandling som forebygging

03.07.2013

Så langt er det ikke presentert noen store nyheter verken når det gjelder vaksine eller behandling på den store aids-konferansen i Kuala Lumpur. Det var vel neppe heller ventet, men arrangørene presenterer behandling som forebygging som en av de sentrale temaene under konferansen.

Les mer
msm-seminar

Om å tenke nytt

02.07.2013

Om å tenke nytt var tittelen på en workshop om hvordan begrense epidemien blant msm under aidskonferansen i Kuala Lumpur i dag. Et panel på fem eksperter kom med sine synspunkter og svarte på spørsmål fra salen. Om det var så mye nytt som kom fram er heller tvilsomt. ­– Det er bare resirkulering av gamle ideer, var den siste kommentaren fra salen.

Les mer