Juni 2013

KL-konferanse_bred1

Anbefaler tidlig medisinering

30.06.2013

Verdens helseorganisasjon (WHO) kommer nå med nye anbefalinger for hivbehandling. WHO ber nå land om igangsette behandling når CD4-tallet faller til under 500. Dette ble i dag kjent på en stor aidskonferanse som nå pågår i de malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur.

Les mer
sexspalten_bred

Test deg i Pride park

26.06.2013

Under årets Skeive dager i Oslo kan du få testet deg for seksuelt overførbare infeksjoner i Pride park. I tillegg til hivtesten tilbyr Olafiaklinikken i samarbeid med HivNorge testing for syfilis, hepatitt B og C, gonoré, klamydia og mycoplasma.

Les mer
Pridehousedebatt

Høy temperatur om moral

25.06.2013

Temperaturen ble høy da fagpersoner og representanter fra flere partier søndag 23. juni møttes til debatt på Litteraturhuset om hvorvidt hivpositive har en moralsk plikt til å fortelle seksualpartnere om hivdiagnosen.

Les mer
menn_i_seng_bred

Må hivpositive fortelle sexpartnere om diagnosen?

18.06.2013

På sosiale medier mener mange at det er hivpositives moralske ansvar å være åpen om diagnosen til sine sexpartnere. Har hivpositive et moralsk ansvar å fortelle om sin hivstatus til velinformerte homser som uansett alltid påstår de har sikrere sex? HivNorge inviterer til debatt under Skeive dager.

Les mer
finskeskoger

Høsttur til de finske skogene

07.06.2013

HivFinland inviterer til avslappende høsttur for hivpositive 2. til 8. september. I naturskjønne og idylliske omgivelser kan man nyte alt fra lange skogsturer, karaoke i salongen eller delta i innendørs og utendørs aktiviteter.

Les mer
mygg_bred_mindre

Fra myggstikk til taushet

06.06.2013

Da aids ble satt på dagsordenen tidlig på 80-tallet ble den i mediene omtalt som ”homopesten”, og etter hvert som det ble klart at smitten ble overført gjennom seksuell kontakt og via blodsmitte, kom det flere angrep på flere av det som den gangen ble betegnet som risikogrupper – blant annet sexarbeidere og stoffbrukere.

Les mer