Mai 2013

plussprisenspesial2013

Plussprisen spesial til Svein-Erik Ekeid

31.05.2013

HivNorges jubileumsdag ble avsluttet med en fest på Stratos, med fantastisk utsikt over Oslos tak og gater. Blant overraskelsene for kveldens gjester var utdelingen av Plussprisen spesial, som gikk til tidligere leder for det hiv og aidsforebyggende arbeidet i Norge, daværende spesiallege Svein-Erik Ekeid.

Les mer
kirby_walderhaug_bred

Forbrytelse og straff på jubileumskonferanse

30.05.2013

To av verdens fremste eksperter på kriminalisering av hivsmitte og det å utsette en partner for slik smitte, deltok på HivNorges 25 års jubileumskonferanse 28. mai. Både Patrick Eba fra Unaids juridiske avdeling og den tidligere australske høyesterettsdommeren Michael Kirby tok utgangspunkt i at kriminalisering av hivsmitte ikke fungerer forebyggende.

Les mer
vgforside_bred

25 år med HivNorge

27.05.2013

I all hemmelighet ble det den 28. mai 1988 holdt et møte i Sverdrups gate 9 i Oslo. Det dukket opp 60 personer. Det var stiftelsen av Pluss, HivNorges forgjenger. Nå fyller organisasjonen 25 år.

Les mer
michaelkirby_bred

Straff virker mot sin hensikt

13.05.2013

Forskning har gjentatte ganger konkludert med at straff for seksuelle handlinger mellom voksne, samtykkende mennesker som skjer i private rom, ikke er effektivt for å stanse ytterligere spredning av hiv, sier den australske juristen Michael Kirby. Kirby kommer til Oslo i forbindelse med HivNorges 25-årsmarkering.

Les mer