Nov 2013

frykt_bred

"Den fryktede hivtesten"

25.11.2013

Hivtesten kan være en emosjonell påkjenning med traumatiske minner. Fortrengning kan bli den beste overlevelsesmekanismen. Men, som forfatteren av denne kronikken, påpeker, alvoret satte inn da han ble alvorlig syk, og det viste seg at han hadde svært lave CD4-tall. Fortrengning er en strategi med farlige konsekvenser.

Les mer
blodprøve_bred

Europeisk hivtestuke

21.11.2013

Fra 22. til 29. november 2013 markeres den første europeiske uken for hivtesting. Over 350 frivillige organisasjoner, helseinstitusjoner og myndigheter i hele Europa arbeider for å få folk til å snakke om hiv, og å oppfordre de som har vært i en risikosituasjon til å gå å teste seg.

Les mer
vadmoete_bred

Kan hivpositive ha risikofri sex?

18.11.2013

Hivpositive på vellykket behandling er tilnærmet smittefrie hevder nå flere eksperter. Ikke alle er enige, men de fleste er enige om at risikoen er lav, svært lav. HivNorge inviterer til debattmøte på Verdens aidsdag.

Les mer
benthøie_bred

Høie med økning på hivpotten

08.11.2013

Da den nye regjeringen la fram sin tilleggsproposisjon til statsudsjettet i dag formiddag, ligger det også inne en økning på to millioner kroner til hivfeltet. Pengene er øremerket til bekjempelse av nysmitte blant menn som har sex med menn.

Les mer