Okt 2013

aksept_bred

Om skam og aktivisme

31.10.2013

Både for Monica Miltun og Anne Dorthe Theilersgaard er hiv nært forbundet med homofile og det som i epidemiens begynnelse ble omtalt som homopesten. Theilersgaard var med i den aller første aktivistgruppen som etter hvert ble Helseutvalget for homofile, hvor for eksempel Calle Almedal og Georg Petersen var sentrale.

Les mer
sløyfe_bred

Holdningsmessig revolusjon i Sverige?

23.10.2013

Ny svensk rapport slår utvetydig fast at for hivpositive på effektiv behandling og som bruker kondom under sex, er risikoen for å overføre smitte til sin partner «minimal.» Det oppsiktsvekkende er imidlertid at rapporten også konstaterer at selv uten kondom så er risikoen for smitteoverføring svært lav!

Les mer
plusspris2012_bred

Hvem får Plussprisen i år?

16.10.2013

Plussprisen deles ut hvert år i forbindelse med Verdens aidsdag, 1. desember. Den skal gå til person, institusjon eller organisasjon som har bidratt til saken. Plussprisen gikk i fjor til sykepleierne på infeksjonsavdelingen ved Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Les mer
influensa_bred

Influensavaksinen er kommet

10.10.2013

Årets influensavaksine er nå sendt ut til alle landets kommuner og er tilgjengelig for risikogruppene, melder Folkehelsa. Nær én million mennesker i Norge har økt risiko for komplikasjoner ved influensasykdom. Noen vil trenge behandling i sykehus, og noen opplever å få varig svekket helse som følge av influensa.

Les mer
gay_bred

– Hivfeltet trenger et økonomisk løft

07.10.2013

Etter årtusenskiftet har tallene for nysmitte av hiv vist en jevn oppadgående kurve blant menn som har sex med menn. Toppåret var 2011 da 97 menn ble smittet. Hva kan gjøres, hva består utfordringene i og har strategiene for forebygging i gruppen menn som har sex med menn vært gode nok? Positiv har spurt noen sentrale aktører på området.

Les mer