Sept 2013

Kampanje_bred

Trengs mer trøkk

30.09.2013

For 20 år siden var innsatsen i hiv- og aidsarbeidet fire ganger større enn den er i dag, til tross for at det nå årlig diagnostiseres nesten tre ganger så mange. Kampanjer og store oppslag preget mediebildet, mens det i dag ser ut til å være stillheten som råder.

Les mer
Kjell Erik Øie

Statssekretær og tidligere hivaktivist

25.09.2013

Da hivepidemien traff Norge med full styrke tidlig på 1980-tallet, var Kjell Erik Øie nestleder i Det norske Forbundet av 1948, landets største interesseorganisasjon for homofile og lesbiske.

Les mer
sørlandet_sykehus_kristiansand_bred

Viser vei for helsevesenet

06.09.2013

Sørlandets Sykehus Kristiansand har 120 hivpositive pasienter. Dette er en gruppe sykehuset ønsker å gi en best mulig oppfølging. Av den grunn har sykehuset gjennomført et pilotprosjekt med en brukerstyrt poliklinikk, sykehuset har ansatt en hivkoordinator i hundre prosents stilling og er i tillegg medarrangør av en stor konferanse om brukermedvirkning og brukerstyrt behandling.

Les mer
rock_hudson_bred

Kjendisene ga ansikt

05.09.2013

De færreste glemmer fotografiene av en aidsherjet Rock Hudson, Hollywood-stjernen som i årene før han døde i 1985 var en av de første til å gi aids et ansikt, både i USA og i resten av verden. Ronald Reagan var president i USA på denne tiden og ble beryktet for aldri å ville snakke om hiv og aids i det offentlige rom. Dette var en sykdom som gjaldt de andre, de marginaliserte, de som ikke hørte hjemme i godt og dannet selskap.

Les mer
Lois Chingandu

Kunnskap er nøkkelen

02.09.2013

Norske Norad og svenske Sida feirer tiårsjubileum for samarbeid om forebygging av hiv, seksuelle og reproduktive rettigheter og seksuelle minoriteter på regionalt hold i Afrika sør for Sahara. I all hovedsak dreier det seg om land i det østlige og sørlige Afrika, og det er flere gode nyheter: Myndighetene i de to landene har bestemt seg for at samarbeidet skal fortsette, i det minste i noen år til og arbeidet bærer frukter: Det er mindre nysmitte, mer behandling og færre aidsrelaterte dødsfall i regionen.

Les mer