Aug 2014

benthoie_bred

En hivpolitisk programerklæring

29.08.2014

Helseminister Bent Høie har sittet i ministerstolen i omtrent ett år. – Fastleger rundt om i landet har en viktig rolle i tidlig diagnostikk av hivinfeksjon, sier helseministeren. Han mener også det er viktig at de ulike behandlingsnivåene samarbeider og snakker sammen til det beste for pasienten. Samarbeid på tvers av behandlingsnivå er avgjørende for denne pasientgruppen, sier han til HivNorge.

Les mer
wanda_bred

Et lidenskapelig engasjement

26.08.2014

Globaliseringen har nådd Norge med full styrke. I huset sitt like utenfor Fredrikstad sentrum organiserer Natalina Wanda med brennende engasjement hjelpetiltak for kvinner og barn. Hun leder den lille organisasjonen Make Aids History, og ønsker  å oppnå nettopp det; å gjøre aids til historie for kvinnene og barna i azandestammen i Western Equatoria, en av delstatene i verdens yngste land – Sør-Sudan.

Les mer
lerato_bred

Et vendepunkt i livet

08.08.2014

Lerato Khalani er 49 år. På grunn av hiv og aids har han mistet både kone og datter og lever selv med viruset, i likhet med mellom fem og seks millioner andre sørafrikanere.

Les mer
sexologen_bred

Redd for å ha sex

06.08.2014

I vår faste sexologspalte skriver en leser skriver at han sammen med sin mannlige hivpositive partner alltid har sikrere sex og bruker kondom. Men en natt sprakk kondomet og han har fått angst og føler at jeg har fått symptomer på en primærinfeksjon. Jeg tør ikke snakke med kjæresten min om det i frykt for at han skal bli full av skyld og gjøre slutt på forholdet vårt. Hva skal jeg gjøre, spør han.

Les mer