Juli 2014

deterslutt_bred

Det er slutt

25.07.2014

Den 20. internasjonale aidskonferansen ble avsluttet i ettermiddag. Konferansen fant sted i Melbourne. Mer enn 13.600 delegater var med og 6.000 lokale besøkende var innom The Global Village. Befolkningen i Melbourne har dermed fått møte åpne hivpositive, aktivister av alle slag og fått en solid dose informasjon om hiv og aids, for ikke å snakke om å få et møte med et stort folkelig og seksuelt mangfold.

Les mer
fawkes_bred

Avkriminalisering skaper et kulturskifte

25.07.2014

Dessverre, jeg har ikke 20 minutter! Ok, ti da? Janelle Fawkes er sexarbeider og leder av interesseorganisasjonen The Scarlett Alliance i Australia. Den internasjonale aidskonferansen i Melbourne har gitt sexarbeidernes interesseorganisasjoner stor plass og Fawkes trekkes i alle retninger, hele tiden. Men hun vil gjerne snakke med HivNorge og de ti minuttene vi innvilges strekker seg til å bli mer enn det.

Les mer
t-skjorteserie_5_jape

Tiden er inne

25.07.2014

Nå er det avgjørende øyeblikket. Det er nå det avgjøres om kampen mot hiv og aids skal vinnes. Hvis vi ikke tar tak i og retter opp de undertrykkende og diskriminerende sidene ved vår samfunn, sider som hiv så alt for tydelig har synliggjort, hvis vi ikke sørger for full likhet og fulle menneskerettigheter for utsatte og kriminaliserte grupper, så vil 2013 ikke innebære slutten på aidsepidemien, men vil vise seg å være starten på en ny og langt større epidemi!

Les mer
t-skjorteserie_4_funk

Funksjonshemmede har sex, de og

25.07.2014

Funksjonshemmede over alt i verden er utsatt for uvitenhet og overgrep overalt i verden, men i Afrika gir aidsepidemien overgrepene en ekstra dimensjon. Vi treffer Jacques Lloyd, aktivist for funksjonshemmedes rettigheter i the Global Village under den internasjonale aidskonferansen i Melbourne. Han prater ivrig mens han manøvrerer rullestolen sin raskt og presist i trengselen i den mangfoldigheten Global Village representerer.

Les mer
omskjaering_bred

Omskjæring bra også for kvinner

25.07.2014

Det ble presentert en liten verdensnyhet under den internasjonale aidskonferansen i Melbourne fredag morgen, australsk tid. En undersøkelse gjennomført i townshippet Orange Farm utenfor Johannesburg, Sør-Afrika viser at i populasjoner av kvinner som kun har sex med omskårne menn, reduseres forekomsten av hiv, og antallet nye smittetilfeller går også ned.

Les mer
aids2014-2_bred

Behandling som forebygging

24.07.2014

Det som i 2008 fremdeles var en kontroversiell påstand, nemlig at en hivpositiv på vellykket behandling kan betraktes som noe nær smittefri, er nå blitt en akseptert sannhet også i vitenskapelige miljøer.

Les mer