europride_bred

Populær stand på EuroPride

HivNorge slo på stortromma under EuroPride i forrige uke. I løpet av de fire dagene på Rådhusplassen var flere tusen mennesker innom standen for å motta informasjon, svare på quiz eller få med seg kondomer, glidemiddel og slikkelapper.

Til sammen var et tyvetalls frivillige i aksjon og blant annet solgte de hivsløyfer til inntekt for HivFondet. Over 400 sløyfer ble solgt, noe som tilsier rundt 13.000 kroner ekstra til fondet. 800 quizer ble besvart og ganske mange hadde riktig svar på spørsmålene. Spørsmålene kan du fortsattsvare på på HivNorges quiz-sider på nett. Til tider var pågangen så stor at enkelte gikk med uforrettet sak. Vi regner med at flere tusen var innom standen for å motta informasjon, svare på quiz eller få med seg kondomer, glidemiddel og slikkelapper.

I tilegg til det store engasjementet blant våre frivillige og den store interessen for vår stand er det veldig gledelig at så mange unge mennesker var innom og hadde spørsmål ikke bare om hiv, men om andre seksuelt overførbare infeksjoner, seksualitet og testing. HivNorges slagord under Europride var ”Test deg – Bry Deg” og HivNorge samarbeidet med Olafiaklinikken som tilbød teststasjon for hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner (SOI).  Vi registrerer at folk bryr seg og at pågangen for testing er stor.

europride_0314
Parken og HivNorges stand var godt besøkt under EuroPride.
europride_0306
Fra HivNorges vegg, hvor publikum kunne skrive hva de ville.
europride_0303
Fra venstre: juridisk rådgiver i HivNorge, Johan Hougen, frivillig Reidun Lauvstad, nestleder Leif-Ove Hansen og frivillig Per Miljeteig.