stianblipp_bred

Alt klart for ny hagefest

Hver sommer invitererAksept – senter for alle berørt av hivtil utendørs festkveld i hagen øverst på Grünerløkka i Oslo, hvor et kremlag av artister bidrar til å sette fokus på hivsaken og hivpositives livssituasjon.  Årets hagekonsert er intet unntak, og er også en del av EuroPride i Oslo 2014.

Det i år 13. gangen konserten arrangeres og årets konferansier er munnrappe og virtuose Stian Blipp. Han er en av landets ledende beatboxere, og øser av sitt repertoar av vitser, fysisk humor, lydeffekter og ravende galskap. Stian har ledet både "Norske Talenter" og "Idol" på TV2, og er nå å se i "Torsdag kveld fra Nydalen" – og på verandascenen på Aksept!

margaretberger
Margaret Berger

Margaret Berger byr på fengende popstemning når hun entrer verandascenen. I løpet av de siste ti årene har hun blitt en av Norges mest populære kvinnelige artister, og fikk også internasjonalt suksess da hun deltok for Norge i Melodi Grand Prix i fjor.

Det blir en blanding av moderne pop, soul, rock og kabaret når den unike vokalisten SiLyA stiller på Aksept. Hun beskriver seg selv som en "miks av masse energi, lidenskap og kontraster", og beviste at hun er den ultimate entertainer da hun vant “Stjernekamp” på NRK høsten 2013. SiLyA har bodd flere år i New York, og ga nylig ut et nytt album.
En av Norges aller morsomst kvinner er tilbake på Aksept: Else Kåss Furusethlover å kaste glans over arrangementet slik som bare hun kan. Else trenger neppe noen nærmere presentasjon i det skeive miljøet, og har gjort stor suksess både med eget talkshow på TV2, og sin egen teaterforestilling ”Kondolerer” på Nationaltheatret.

josefin og carl espen
Josefin og Carl Espen

Josefin Winther & Carl Espentrenger neppe heller noen nærmere presentasjon etter deres solide innsats under Melodi Grand Prix i København i år.Somartist er bergenseren Josefin et etablert navn innenfor singer/songwriter tradisjonen, for tiden bosatt i London. Glassmesteren og dørvakten Carl Espen har gjort kometkarriere med sin sterke tolking av låten ”Silent Storm”.

Robert Stoltenberger en av Norges mest populære og folkekjære komikere, og er endelig tilbake på Aksept. Han er tilknyttet underholdningsavdelingen i NRK, og har skapt en rekke figurer og skikkelser som allerede er klassikere i norsk TV-underholdning. 

Sanger og hardingfelespillerTuva Livsdatter Syvertsener frontfigur i trioen Valkyrien Allstars, og har et sterkt og personlig uttrykk innenfor flere sjangere.Toojikommer til Aksept direkte fra sin nye base i Stockholm, der han jobber med nye låter. Den allsidige og engasjerte artisten kommer opprinnelig fra Iran, er utdannet barnevernspedagog, og jobber også som programleder og modell.

Cårejånni Enderuder et unikum i norsk showbizz, både som kostymedesigner og som dragartist.  Med bakgrunn fra blant annetGreat Garlic Girls,Ruth og Vigdisog i rollen somMutter’n, har han gitt oss fantastiske dragnummer og herlige latterkick gjennom mer enn 25 år.

Tre unge, talentfulle artister utgjør dragkompanietPrincessilicious.Sammen byr de på sterke karakterer og har mye fokus på dans i sine kabaretaktige show. 

På hagekonserten får du også møteBjørn Olav Edvardsen, som med sin krystallklare stemme byr på egne, nyskrevne låter, vinner av ”Dansefeber”, Hanna Filomen Mjåvatn,poledanser Jorge Lera, og Gospelfabrikken,en gjeng unge voksne som synger tøff contemporary gospel med trøkk og intensitet. Ingrid Østang har jobbet på Aksept, og formidler egne sanger med et ærlig og direkte uttrykk.

Det blir fokus på hivsaken og appeller fra scenen, og allerede før dørene åpner kl 18.00 blir det dans, sang og ulike opptredener i og rundt hagen med blant andre kabaretgruppa Cabarosa.

Som alltid er detgratis inngangog salg av mat og alkoholfri drikke. Overskuddet av salget og den pengegaven hver enkelt publikummer gir, går uavkortet til Aksepts eget solidaritetsfond som støtter ulike prosjekter rettet mot hiv-positive rundt omkring i verden. Arrangementet er alkoholfritt, og det er ikke lov å nyte alkohol eller å ha alkohol med seg inn på området.

Arrangementet foregår utendørs, så kle deg etter været. Det er ingen parkeringsmuligheter på Aksept denne dagen. Hagekonserten finansieres med midler fra Helsedirektoratet.

Etter at konserten er ferdig inviterer vi i samarbeid med Europridetil storEtterfestpå Rockefeller i Gamle Torggata bad. Her blir det nachspiel med gode toner fra DJ og kanskje noen overraskelser. Etterfesten er også gratis, men innsamlingen til Aksepts solidaritetsfond fortsetter også her.  Dørene åpner kl 22.00 og du kan svinge deg frem til kl 03.00. Adresse: Rockefeller, Torggata 16.

robertstoltenberg
Robert Stoltenberg

Artister i 2014: Margaret Berger, SiLyA, Else Kåss Furuseth, Carl Espen & Josefin Winther, Robert Stoltenberg, Tuva Livsdatter Syvertsen, Tooji, Cårejånni Enderud, Princessilicious, Bjørn Olav Edvardsen, Gospelfabrikken, Ingrid Østang Band, Dansere, Cabarosa

Konferansier: Stian Blipp

Tid og sted:Tirsdag 24. juni kl 19.00

Adresse: Aksept, Fagerheimgata 16
Dørene åpner kl 18.00, vorspiel i og rundt hagen fra kl 17.30

Gratis inngang.

Innsamling til Aksepts solidaritetsfond.

Arrangementet er utendørs og alkoholfritt.

Arr: Aksept – senter for alle berørt av hiv/SKBO
Etterfest på Rockefeller, Torgata 16, arr: Aksept i samarbeid med EuroPride.