Sep 2014

ribboninhand_bred

HivNorge tilbake i Oslobudsjettet

25.09.2014

Byrådet i Oslo kommune foreslår et tilskudd til HivNorges Oslo-aktiviteter på 300.000 kroner for neste år. Dette står i skarp kontrast til fjorårets budsjett hvor HivNorge ble skjøvet ut under henvisning til at Byrådet kun ønsket å støtte tiltak rettet mot Oslo kommunes innbyggere.

Les mer
stavem_bred

Film om en motstrebende aktivist

24.09.2014

Han sitter på timevis med opptak, men var nødt til å klippe det hele ned til 11 minutter. Karl Stavem har laget portrettfilmen om Louis Gay, den eneste i Norge som har gått åpent ut og sagt at han er blitt tiltalt etter hivparagrafen (straffelovens paragraf 155) for å ha smittet sin daværende kjæreste. Filmen hadde premiere søndag på Skeive Filmer i Oslo. HivNorge var med som sponsor for visningen.

Les mer
nomansland_bred

HivNorge sponser Skeive Filmer

23.09.2014

Film er et viktig medium for å formidle både erfaringer, følelser, virkelighet og fantasi og som all kunst bidrar opplevelsen til at vi som tilskuere både får bekreftet vår egen livssituasjon og kan forme kritiske spørsmål eller betraktninger til den. Skandinaviske filmer om hvordan det er å leve med hiv vokser ikke akkurat på trær og det er derfor med stor glede at HivNorge har gått inn som en av sponsorene til Scandinavian Shorts-programmet under Skeive Filmer.

Les mer
ullevaal_sykehus_bred

Er vellykket behandling nok?

22.09.2014

HivNorge var til stede i salen og i paneldebatten under Nye Pluss sitt nordiske seminar ”Kriminalisering av hivpositive sett i et folkehelseperspektiv”, som ble holdt ved Oslo Universitetssykehus, Ullevål, onsdag 17. september. Det var omtrent 45 deltagere i salen.

Les mer
haakonaaars_bred

Sexolog – litt etter Robin Hood-prinsippet

19.09.2014

Han er en mild mann, Haakon Aars. Men han kan bli skikkelig forbannet. Det ble han for eksempel på det hivforebyggende arbeidets vegne i 1994 da sjefen for Den internasjonale olympiske komité, Juan Antonio Samaranch, nektet Landsforeningen mot AIDS å dele ut kondomer til de sportslige deltagerne under OL på Lillehammer.

Les mer