2015

kondom_bred

Økende tendens blant msm?

18.12.2015

Tallene for nysmitte blant menn som har sex med menn har vist en økende tendens de siste årene. Hva er de viktigste virkemidlene for å snu trenden? HivNorge har spurt fire prominente beslutningstakere.

Les mer
anitabakken_bred

Enkeltmennesket først

15.12.2015

Den medisinske delen håndteres utmerket på sykehusene, hos spesialistene, men den psykososiale biten, den er fraværende. Da blir det opp til oss som frivillig organisasjon å stille opp, sier Anita Bakken ved Kirkens Bymisjons senter i Bergen.

Les mer
aase_haugstvedt_bred

Empati og fagkunnskap

10.12.2015

Moralisme har ingen plass i helsevesenet, mener overlege Åse Haugstvedt. – Som lege må man regne med å møte pasienter man ikke deler verdier med, enten det handler om religion eller politikk eller sågar seksualitet. Alle skal ha lik behandling.

Les mer
warren_bred

Hemmeligheter er intimitetens valuta

07.12.2015

— Vi har brutt tausheten om hiv i dag, innledet Leif-Ove Hansen med da han åpnet seminaret på Litteraturhuset på verdens aidsdag. For nettopp å bryte tausheten om hiv var årets verdens aidsdagskampanje, og Frank Warren, mannen bak postsecret.com holdt en fullsatt sal i sin hule hånd da han tok oss med på en reise inn i hemmelighetenes verden.

Les mer
sproeyte_bred

Et sprøytestikk hver åttende uke?

07.12.2015

Det kan være slik at en liten hivmedisinsk sensasjon er i emning. En endring som vil ha stor betydning for livene til hivpositive. For hvis amerikanske forskere har rett og tidlige forskningsresultater bekreftes, kan det vise seg at et sprøytedose med hivbehandlende medisiner hver åttende uke, kan være nok til å holde den hivpositive smittefri.

Les mer