April 2015

dagendal_bred

Hiv, vold og alkohol

23.04.2015

Hiv, vold mot kvinner og alkoholmisbruk henger sammen på ulike måter, men bare rent unntaksvis har vi sett integrerte tiltak som retter seg mot disse sammenhengene. Når har Verdens helseorganisasjon (WHO) og FNs Utviklingsprogram (UNDP) i fellesskap tatt initiativ til å få satt dette temaet på dagsordenen globalt. Hensikten er å skape integrerte og helhetlige tiltak som fungerer.

Les mer
arnevalen_bred

Verdt mer enn hele verden

20.04.2015

Arne Valen (59) er en mann som kan bruke ordet «kjærlighet» på en måte som får deg til å tro at det er det viktigeste i verden. Og det er det jo. Hvert år er Arne Valen med på å arrangere et seminar om hiv og levekår i Haugesund. Formålet er blant annet å få satt hiv og levekår på dagsordenen og bidra til å redusere fordommer.

Les mer
utstilling_bred

På utstilling

17.04.2015

Tidlig på 1990-tallet hadde fotografen Fin Serck-Hanssen en utstilling på Høvikodden utenfor Oslo. Her portretterte han mennesker som levde med hiv på den tiden, før medisinene. I går åpnet han nok en gang en utstilling av portretter av hivpositive.

Les mer
vaarestemmer_bred

Boklansering og utstilling

14.04.2015

Torsdag lanseres boka Våre stemmer – Hiv: 30 år i Norge. Boka er i dobbeltforstand en protrettbok: Hivpositive forteller til forfatteren Morten Borgersen om sine liv og strategier for å takle diagnosen og enkelte sentrale personer som har stått i feltet i mange av disse tretti årene deler også sine erfaringer. Samtlige intervjuobjekter har blitt portrettert av fotografen Fin-Serck-Hanssen.

Les mer
verdensaidsdag_bred

Hva vil vi med verdens aidsdag?

10.04.2015

HivNorge og Helsedirektoratet inviterer til en workshop om hva vi vil med verdens aidsdag, om hva vi ønsker å oppnå med markeringen og hvordan vi sammen kan lage gjennomførbare aktiviteter.

Les mer
fildeia_bred

En nordnorsk representant

10.04.2015

Det er ikke slik at Fidelia Igga stiller sitt lys under en skjeppe. Hun innrømmer det med én gang: Det er veldig vanskelig for meg å ikke si hva jeg mener! ler hun. Men under den livsglade fasaden finnes det mørke kroker i et liv med hiv som har vært både dramatisk og omskiftelig.

Les mer