Aug 2015

castro_bred

Kan vi bli kvitt hivepidemien?

20.08.2015

Den amerikanske byen San Francisco har satt seg som mål å bli den første byen i verden som når «nullen» med hensyn til nysmitte, hivrelaterte dødsfall og stigmatisering av hivpositive.
Kan vi oppnå dette her i landet også?

Les mer
SveinFuglestad_bred

Grip dagen med musikk

17.08.2015

Svein Fuglestad vil ikke bli kalt herr Hagekonsert fordi han ikke er alene om å stå bak det årlige arrangementet i hagen på Aksept. Det er minst et tyvetalls frivillige med.

Les mer

Mot slutten av hivepidemien

13.08.2015

Innen fem år har FNs aidsprogram UNAIDS satt seg som mål å oppnå såkalt 90-90-90; altså oppdage 90 prosent av nysmitten, redusere hivrelaterte dødsfall ved at 90 prosent for hivmedisiner, og at 90 prosent av mennesker som er på vellykket behandling i praksis skal være smittefrie.

Les mer
cecilie-brein-karlsen_bred

Fertilitetsbehandling via Danmark

11.08.2015

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Cecilie Brein-Karlsen bekrefter at Oslo universitetssykehus har inngått en avtale med Rigshospitalet i København om å gi infertilitetsbehandling til hivpositive og hepatittsmittede. Sykehuset forventer at tilbudet vil kunne starte i løpet av høsten.

Les mer
walter_bred

Motivasjonsworkshop

07.08.2015

Trenger du å lære å motivere deg selv til å få en bedre hverdag, en bedre arbeidsdag? Det kan du lære av Walter Heidkampf. Han skal holde en workshop og lære kursdeltagerne enkle grep for å motivere seg selv til å skape seg en bedre hverdag og til oftere å kunne by på den beste versjonen av seg selv, som Heidkampf sier det.

Les mer
sexspalten_bred

Mannen min vil ikke eksperimentere

07.08.2015

Jeg er en 37 år gammel kvinne som alltid har vært glad i sex. Jeg har hatt en fast kjæreste nå i over to år, og sexlivet har fungert helt ok. Han er inneforstått med min positive hivstatus. Medisineringen jeg går på er vellykket.Men mannen min vil ikke eksperimentere. Les hva sexologen svarer.

Les mer