Juli 2015

truvada_bred

PrEP for alle msm?

30.07.2015

På aidskonferansen i Vancouver tidligere denne måneden var PrEP et av de store temaene. Spørsmålet var ikke om PrEP virker, men om hvordan den best kan tas. Hva mener aktører i hivfeltet i Norge om PrEP?

Les mer
ias_bred

Flere hivpositive over 50 år

22.07.2015

I USA er nå halvparten av alle hivpositive over 50 år, viser en undersøkelse som ble lagt fram på en sesjon under aidskonferansen i Vancouver. Det innebærer en rekke ekstra utfordringer.

Les mer
anne-karin2_bred

PrEP: ikke spørsmål om, men hvordan

21.07.2015

Under en spesialsesjon om PrEP på aidskonferansen i Vancouver mandag var det ikke et spørsmål om PrEP virker, men om hvordan den best kan tas. Resultater av studier fra Cape Town, Bangkok og Harlem i New York ble lagt fram.

Les mer
sidibe-two_bred

Konferanse med optimistisk tone

20.07.2015

For første gang i historien har FN oppnådd ett av sine mål før tidsfristen. Det var UNAIDS-sjef Michel Sidibé som kom med denne uttalelsen under den offisielle åpningen av aidskonferansen i Vancouver søndag kveld, lokal tid.

Les mer
rektal_bred

Det forskes på analkrem mot hiv

20.07.2015

På en sesjon søndag ettermiddag under den internasjonale konferansen i Vancouver ble det presentert hvor langt forskningen var kommet med å frembringe en krem som kan brukes til å forebygge hiv ved analsex.

Les mer
anne-karin_bred

Stor konferanse om aids åpnet

19.07.2015

Den åttende internasjonale konferansen om årsaker til, behandling og forebygging av hiv og aids åpnet søndag ettermiddag i Vancouver på den kanadiske vestkysten. HivNorge er på plass og vil rapportere hjem om noen av de viktigste hendelsene.

Les mer