Konferanse med optimistisk tone

For første gang i historien har FN oppnådd ett av sine mål før tidsfristen. Det var UNAIDS-sjef Michel Sidibé som kom med denne uttalelsen under den offisielle åpningen av aidskonferansen i Vancouver søndag kveld, lokal tid.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

FNs målsetting

UNAIDS-sjefen sa videre at konklusjonen på all forskning viser at behandling virker og at vi ikke kan tillate at dette ikke tas i bruk over hele verden. – Vår neste målsetting, sa Sidibé, er 90-90-90. At 90 prosent av alle hivpositive må kjenne sin status, 90 prosent må på behandling og på 90 prosent må behandlingen virke innen 2020 og at aids skal være utryddet innen 2030.

– Behandling for alle er en menneskerett, sa Sidibé videre. – Men ikke bare det, behandling av alle hivpositive er en god investering og er bra for økonomien. Vi har virkemidlene som skal til for å utrydde aids innen 2030. Det bare står på viljen.

Det er en tydelig optimistisk tone over hele konferansen med tanke på alle de gode virkemidlene man nå har i verktøykassen for behandling og for å redusere nysmitte.

Her er man tydelig på at PrEP må tilbys utsatte grupper, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

Konferansen legger vekt på at økt kondombruk, testing og seksualopplysning er viktige tiltak for å begrense hiv.  – Men her er alle veldig tydelig på at det ikke lenger er noen tvil om tidlig behandling er et avgjørende forebyggende tiltak, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad i HivNorge. – Like tydelig er man på at PrEP må tilbys utsatte grupper. Man spør ikke lenger om det virker. Det virker. Punktum.

Den åttende internasjonale konferansen om årsaker til, behandling og forebygging av hiv og aids i Vancouver varer fram til og med onsdag 22. juli.

Aidsmap

egne sider

 

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.