Juni 2015

stigma_bred

Eksport av stigma

22.06.2015

Norsk dobbeltmoral i forhold til hiv og kriminalisering sto nok en gang på dagsordenen da LLH OA og Ungdomsnettverket for hiv og aids inviterte til debatt om kriminalisering av hivsmitte under Pride House lørdag. Et panel av norske politikere og hivaktivister og utenlandske eksperter deltok i diskusjonen.

Les mer
workshop_bred

Veien til forandring

22.06.2015

HivNorge hadde valgt en litt annen form enn tidligere på sitt programbidrag til årets Pride House. I stedet for en politisk debatt, tilbød hivpositives interesseorganisasjon en workshop med fokus på teknikker for å komme seg videre i livet etter traumatiske opplevelser som kan fungere hemmende på et menneskes videre utvikling i livet.

Les mer
kunstutstilling_bred

Kunstauksjon på Chat Noir

22.06.2015

Fredag 26. juni inviterer HivNorge sammen med Geir Bie, produsent fra blant annet ”Skal vi danse” og ”Spellemannsprisen” til kunstauksjon på Chat Noir. Bilder av spennende kunstnere auksjoneres bort, bilder av blant andre Bengt Sivesind og Kjell Erik Killi Olsen.

Les mer
bentebergersen_bred

Generøs med rosen

10.06.2015

Noe av det som raskt slår en når man møter overlege Bente Magny Bergersen ved infeksjonsmedisinsk avdeling på Oslo universitetssykehus, er at hun har noe pent å si om de aller fleste på hivfeltet: Helseutvalget får skryt for alt de gjør rundt lavterskeltilbud om hivtest til utsatte grupper.

Les mer
jenslundgren_bred

Behandling må påbegynnes umiddelbart

08.06.2015

En internasjonal studie med 4688 hivpositive deltagere fra 35 ulike land viser så gode resultater at de offentliggjøres ett år tidligere enn planlagt. Det skjer ganske enkelt fordi forskerne bak studiet mener de globale retningslinjene for behandling av hivpositive bør endres og at behandlingen bør starte i det øyeblikket en person tester positivt på hiv.

Les mer
bergljotrosvoll_bred

Fra negativ til positiv

04.06.2015

HivNorge ønsker å rette søkelyset på hvilke strategier enkelte hivpositive utvikler i møte med fordommer og inviterer hivpositive, forskere og andre om samtaler rundt det å se på positive sider ved hivdiagnosen. Dette er temaet for et samtalemøte på Pride House under Oslo Pride.

Les mer