Fra negativ til positiv

HivNorge ønsker å rette søkelyset på hvilke strategier enkelte hivpositive utvikler i møte med fordommer og inviterer hivpositive, forskere og andre om samtaler rundt det å se på positive sider ved hivdiagnosen. Dette er temaet for et samtalemøte på Pride House under Oslo Pride.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Skal vi fjerne stigmaet og mytene omkring hiv, trenger vi de gode historiene. Fokuset er ofte på de negative sakene. Hvilke bilder av hivpositive som lever gode liv får plass i offentligheten? Har vi blitt fanget av offerollen slik at dette ikke kommer fram?

Bergljot Rosvoll som skal snakke om atferdsendring.

Helseatferd

HivNorge ønsker å rette søkelyset på hvilke strategier enkelte hivpositive utvikler i møte med fordommer og inviterer hivpositive, forskere og andre om samtaler rundt det å se på positive sider ved hivdiagnosen.»

Bergliot Rosvoll sier dette foredraget handler om hvordan våre egne negative tanker og følelser kan stå i veien for det livet vi ønsker å leve – og hva vi kan gjøre med det. – Du vil få verktøy for å håndtere grubling, smerte og et «kranglete» hode, samtidig som du får gjort det som er viktig og verdifullt for deg, sier Bergljot Rosvoll til hivnorge.no

 

Hvor: Pride House, Nedjma, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo

Litteraturhuset

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.