bergljotrosvoll_bred

Fra negativ til positiv

HivNorge ønsker å rette søkelyset på hvilke strategier enkelte hivpositive utvikler i møte med fordommer og inviterer hivpositive, forskere og andre om samtaler rundt det å se på positive sider ved hivdiagnosen. Dette er temaet for et samtalemøte på Pride House under Oslo Pride.

Skal vi fjerne stigmaet og mytene omkring hiv, trenger vi de gode historiene. Fokuset er ofte på de negative sakene. Hvilke bilder av hivpositive som lever gode liv får plass i offentligheten? Har vi blitt fanget av offerollen slik at dette ikke kommer fram?

bergljotrosvoll
Bergljot Rosvoll som skal snakke om atferdsendring.

Til å belyse disse spørsmålene har vi invitert Bergljot Rosvoll som skal snakke om atferdsendring. Hun driver firmaet Helseatferd og hun har en mastergrad i atferdsvitenskap. Hun veileder, skriver og holder foredrag om hvordan vi kan bli mentalt sterkere, og hvordan vi kan endre egne vaner.

HivNorge ønsker å rette søkelyset på hvilke strategier enkelte hivpositive utvikler i møte med fordommer og inviterer hivpositive, forskere og andre om samtaler rundt det å se på positive sider ved hivdiagnosen."

Bergliot Rosvoll sier dette foredraget handler om hvordan våre egne negative tanker og følelser kan stå i veien for det livet vi ønsker å leve – og hva vi kan gjøre med det. – Du vil få verktøy for å håndtere grubling, smerte og et "kranglete" hode, samtidig som du får gjort det som er viktig og verdifullt for deg, sier Bergljot Rosvoll til hivnorge.no

 

Hvor: Pride House, Nedjma, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo
Når: 20. juni kl. 18.15-19.45
Gratis adgang.