Mars 2015

leif-ove_marcella_bred

Nytt styre og ny strategiplan

18.03.2015

Nytt styre med ny leder og nestleder fikk lørdag 14. mars tillit av årsmøtet til å lede HivNorge gjennom de neste to årene. Av viktige saker som ble behandlet var ny strategiplan og en viktig resolusjon om bruken av faglige retningslinjer for oppfølging og behandling av hiv.

Les mer
gravid_bred

Positiv mor, negativt barn

13.03.2015

Det mest dramatiske når det gjelder hiv og graviditet her i landet er at de aller fleste fortellingene om det er totalt udramatiske. Det fødes stadig noen få barn med hiv i Norge. I de siste årene er det ifølge Folkehelseinstituttets statistikk født 12 smittede barn til sammen, alle av mødre som ikke visste at de var smittet og som var smittet utenfor Norge.

Les mer
sykepleiere_bred

Et enklere liv for gravide

10.03.2015

Det fødes jevnlig barn av hivpositive mødre her i landet: På Oslo universitetssykehus (OUS) var det 17 i 2012, og tolv i hvert av de siste to årene. De fleste planlegger å bli gravide, et veldig lite mindretall oppdager sin hivstatus i forbindelse med graviditeten.

Les mer
leif-ove_bred

Hivtallene for 2014 er bekymringsfulle

04.03.2015

— Det er tydelig at vi har en utfordring i å nå ut til innvandrere med informasjon om hvordan beskytte seg mot hiv, hvor man kan teste seg og hvor god hivbehandlingen er i dag, sier nestleder i HivNorge, Leif-Ove Hansen.

Les mer
homser_bred

Hivtallene øker igjen

04.03.2015

For første gang overstiger antallet nysmittede menn som har sex med menn 100 i løpet av et år. I 2014 ble 107 menn som har sex med menn meldt med hivinfeksjon. Totalt fikk 249 mennesker hivdiagnosen i 2014. Det er en liten økning fra året før.

Les mer
truvada_bred

Medisiner forebygger hiv

02.03.2015

UNAIDS åpner for bruk av forebyggende medisin (PrEP) i kampen mot hiv etter at fire undersøkelser ble presentert på en konferanse i Seattle, USA nylig. En av undersøkelsene slår fast at dette kan redusere smittefaren med opptil 96 prosent i enkelte sammenhenger. Folkehelseinstituttet sier at studiene er solide og relevante også for visse miljøer i Norge.

Les mer