Okt 2015

dagreikvam_bred

Probiotika for bedre CD4-tall?

27.10.2015

Forskerne ved infeksjonsmedisinsk avdeling ved Oslo uUniversitetssykehus (OUS) ønsker seg deltagere til et forskningsprosjekt. Det kan potensielt bedre livskvaliteten til velbehandlete hivpositive med lave CD4-tall verden over. Bekreftes forskernes teori, kan man ha funnet en behandlingsform som vil forebygge tidlig aldring og gjøre disse pasientene mindre sårbare for sykdommer som denne gruppen er spesielt utsatt for.

Les mer
stortinget_bred

HivNorge på Stortinget

22.10.2015

HivNorge var i dag til høring på Stortinget i forbindelse med behandlingen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2016. HivNorge presiserte at budsjettposten må økes med tanke på den stadige økningen av nye hivpositive og nye metoder for forebygging.

Les mer
fjell

Ny strategi i Hiv-Norden

13.10.2015

Hiv-Norden avholdt årsmøte i Stockholm i helgen, og ny strategiplan, hjemmetesting for hiv og PrEP var blant sakene som sto på dagsordenen.

Les mer
benthoie_bred

Ikke flere hivpenger til neste år

07.10.2015

Det blir ingen nevneverdig økning til hivfeltet i 2016 slik det fremgår av statsbudsjettet som ble lagt fram i dag formiddag.  Tilskuddet er justert for pris- og lønnsvekst, men tilskuddsordningen endres fra og med neste år.

Les mer
moegedal_bred

Hvem får Plussprisen i år?

05.10.2015

Plussprisen deles ut hvert år i forbindelse med Verdens aidsdag, 1. desember. I fjor gikk den til Sigrun Møgedal (bildet). Du kan være med å bestemme hvem som skal få den i år.

Les mer
regnbueflagg_bred

Hvorfor skrives det så lite om hiv?

01.10.2015

Det blir hevdet at det skrives for lite om hiv og aids i norske medier for tiden, og særskilt i norske homomedier. Er dette sant, eller bare virker det slik? Vi har spurt fire medieprofiler om det er slik.

Les mer