Sep 2015

kondom_bred

Stigmatiserer menn som har sex med menn

25.09.2015

Med bakgrunn i programmet om hiv i Scrødingers Katt på NRK i går og oppfølging av saken på NRK-nett, anser vi i HivNorge at dette avstedkommer behovet for et utspill. Vi mener artikkelen bidrar til unødvendig stigma av menn som har sex med menn.

Les mer
truvada_bred

Nye regler for hivbehandling

25.09.2015

Norsk forening for infeksjonsmedisin har oppdatert sine faglige retningslinjer for oppfølging og behandling av hiv. Nytt av året er at de anbefaler at alle hivpositive vurderes for og tilbys behandling, uavhengig av CD4-tall og virusmengde.

Les mer
lovsamling_bred

Paragraf 155 fjernes

23.09.2015

Første oktober er den forhatte «hivparagrafen,» straffelovens paragraf 155, historie. Den erstattes av to nye paragrafer i straffeloven og slettingen innebærer en viss liberalisering av straffebudene for å smitte andre med hiv eller utsette andre for smittefare ved at ektefeller/samboende med hivpositive som på forhånd har samtykket i ubeskyttet sex ikke skal utsettes for straffeforfølging.

Les mer
Pintos-film_bred

En poetisk refleksjon om medisiner og hiv

15.09.2015

For andre året på rad står HivNorge som sponsor til en av filmene under filmfestivalen Oslo Fusion, tidligere kjent som Skeive filmer, homofilmfestivalen og annet. Det er bare å håpe at dette blir en tradisjon, for film og annen kunst kan være viktige bidrag til forståelse rundt hva det innebærer å leve med hiv, både i eksistensiell og praktisk/politisk sammenheng.

Les mer
hivfondet_ramme

Husk søknadsfristen til Hivfondet

14.09.2015

Hivfondet gir bistand til enkeltpersoner bosatt i Norge som er hivpositive eller aidssyke, samt til avgrensede forskningsrelaterte oppgaver. Neste søknadsfrist er 1. oktober 2015.

Les mer
kimfangen_bred

Konferanse om kunnskapsoppdatering

11.09.2015

Nye Pluss legger i samarbeid med Oslo universitetssykehus opp til et ambisiøst og spennende program på den årlige nasjonale konferansen for hivpositive, pårørende og helsearbeidere. Konferansen HIV15 finner sted i Oslo 2. og 3. november på Vulkan Arena.

Les mer