Juli 2016

welcome_bred

Vi rapporterer fra aidskonferansen

24.07.2016

Den 21. internasjonale aidskonferansen finner sted i Durban i Sør-Afrika fra søndag 18. juli og i fem dager framover. HivNorge er på plass og sender daglig hjem reportasjer til norske lesere.

Les mer
thumbnail_tskjorte_bred.jpg

T-skjorter med makt

23.07.2016

Like t-skjorter skaper en opplevelse av makt, samhold og fellesskap. Uniformeringen kan etablere en forestilling om massiv enighet og massive krav og den formidler effektivt et politiske budskap.

Les mer
Dagens-fredag_1421

Kondom med blindeskrift

23.07.2016

Fredag ble det sagt offisielt fra talerstolen på hivkonferansen i Durban: Funksjonshemmede har blitt neglisjert på denne konferansen. Men da vi kommer til nettverkssonen for funksjonshemmede i The Global Village, føler verken Emily Noxolo Gumede eller Alzina Zulu seg nevneverdig tilsidesatt. Mye av æren gir de nettopp nettverkssonen.

Les mer
dagens_bred

Dagens aktivist: Fyller tomrommet

23.07.2016

Det største Irakoze Armelle (23) fra Burundi har opplevd hittil på den 21. internasjonale konferansen om hiv og aids i Durban var å få holde tale til FNs generalsekretær Ban Ki-Moon.

Les mer
cameron_bred

Beyond Blame

22.07.2016

Under Beyond Blame, en av forkonferansene til den store internasjonale aidskonferansen i Durban, var aktivister fra hele verden var samlet for å sette fokus på konsekvenser kriminalisering av hiv får for forebyggende arbeid og for personer som lever med hiv.

Les mer
Cyriaque_bred

Revolusjon kreves fra den offisielle talerstolen

22.07.2016

Det blir tydeligere og tydeligere på den 21. internasjonale aids-konferansen i Durban at det er sammenfallende interesser mellom hivaktivistene og forkjemperne for menneskerettigheter og det som kan kalles aids-etablissementet, UNAIDS, Det globale fondet, The International Aids Society og andre.

Les mer