Okt 2016

prep_bred

PrEP til folket

19.10.2016

Helseminister Bent Høie støtter forslaget fra Helsedirektoratet og Folkehelsa om at det skal legges til rette for bruk av PrEP i grupper med høy risiko for å bli smittet av hiv. Styreleder Leif-Ove Hansen jubler for at lang tids arbeid endelig bærer frukter.

Les mer
liss-tone_bred

Glad for nye allianser

18.10.2016

Liss-Tone Bakkehaug er leder av Kirkens Bymisjons tiltak Aksept og Mestring i Trondheim. Hun er godt fornøyd med den nye finasieringsordningen for hivfeltet i Norge. Hensikten med den er å skape nye allianser og samarbeidsformer. – Det har den gjort, mener Bakkehaug.

Les mer
kimfangen_bred

Hvem bør få Plussprisen i år?

10.10.2016

Plussprisen deles ut hvert år i forbindelse med verdens aidsdag, 1. desember. I fjor gikk den til Kim Fangen (bildet). Du kan være med å bestemme hvem som skal få den i år.

Les mer
selvtest_bred

Ta hivtesten hjemme

07.10.2016

I dag lanserer Helseutvalget en hivtest til hjemmebruk. Daglig leder Rolf Martin Angeltvedt håper dette kan bidra til at flere tester seg, og på den måten også bidra til at færre smittes.

Les mer
stortinget_bred

Ingen økning av hivpenger på Statsbudsjettet

06.10.2016

Finansminister Siv Jensen la i formiddag fram den blå-blå regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017. I Bent Høies helsedepartement legges det ikke opp til noen økning utover en prisjustering. – Dette er som forventet, sier styreleder Leif-Ove Hansen i HivNorge.

Les mer
Semper_Musica_bred

Til Romania for å lære om seksualundervisning og hiv

04.10.2016

HivNorges styreleder, Leif-Ove Hansen, og Sex og samfunns prosjektleder på menn som har sex med menn, Mona Zimmermann Fishbain, skal på studietur til Romania første uken i oktober. Studieturen er arrangert av Semper Musica Ascociata, og er et samarbeid sammen med HivNorge og Hiv-Island.

Les mer