Mars 2017

gonore_bred

Økning i gonoré og syfilis

15.03.2017

Folkehelseinstituttet presenterte i dag tallene for gonoré og syfilis for 2016. Det er en økning på nesten tretti prosent i forhold til året før. Tilsvarende økning ses også i våre naboland og Folkehelsa frykter at dette kan være starten på en mer omfattende spredning i Norge. HivNorge er bekymret for økningen og ønsker mer fokus blant hivpositive homser og msm på andre seksuelt overførbare infeksjoner enn hiv.

Les mer
leif-ove_03_bred

Leif-Ove Hansen gjenvalgt som leder

10.03.2017

HivNorge avholdt årsmøte i går torsdag 9. mars og styreleder Leif-Ove Hansen ble gjenvalgt for to nye år. Med seg som nyvalgte i det nye styret har han blant andre Karin Valvik og Jens Harald Älgenäs Eliassen. Årsmøtet vedtok også tre uttalelser.

Les mer
paraply_bred

Forsikring på ulike vilkår

08.03.2017

Det er ulik praksis blant forsikringsselskapene når det gjelder livs- og uføreforsikring for mennesker som lever med hiv. De aller fleste praktiserer tillegg i premien. Selskapene opererer etter utdatert kunnskap, sier HivNorge, men nå skal retningslinjene oppdateres.

Les mer
redlightdistrict_bred

Flere heterofile blir smittet i Thailand

01.03.2017

Folkehelseinstituttet la i formiddag fram tallene for nye hivdiagnoser for 2016. Det samlede antall nydiagnostiserte i fjor er omtrent det samme som året før, men det er en økning blant heterofile menn som har vært i Thailand. Men det er også en sterk økning blant menn som har sex med menn med innvandrerbakgrunn.

Les mer