Eldre med hiv i Arendalsuka

Under Arendalsuka neste uke organiserer Fafo forskerstafett med MS Sandnes som legger til kai i byen. Arne Backer Grønningsæter vil presentere hva forskningen kan fortelle oss om utfordringer med å bli eldre og leve med hiv.

scheduleOppdatert: 20.12.2022

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

I forskerstafetten på Fafo-båten holder Fafo-forskerne ti-femten minutters innledninger og deretter er det åpent for spørsmål og diskusjon. Hver etappe i stafetten varer 25 minutter og foregår på trossedekket, eller poopen akter på MS Sandnes.

Les mer om forskerbåten og programmet

Snart er halvparten av hivpositive i Norge over 50 år. Dette medfører nye levekårsutfordringer for personer som lever med hiv, og det vil bety nye utfordringer for helsetjenester og eldreomsorg. Arne Backer Grønningsæter vil presentere hva forskningen kan fortelle oss om disse utfordringene.

Arrangementene er gratis og åpne for alle. Påmelding er ikke nødvendig.

Hva: Eldre og hiv på Fafo-båten 2017Hvor: MS Sandnes til kai i ArendalNår: Torsdag 17. august kl. 16.30

Hva: Eldre og hiv på Fafo-båten 2017

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.