Juli 2017

annekarin_bred

Hepatitt C endelig på programmet

26.07.2017

På konferansens siste dag var det seksuelt overførbare infeksjoner og hepatitt C som var på generalsekretær Anne-Karin Kolstads program. – Det er en tendens over hele verden til at kondombruken går ned, og dermed øker antallet med andre smittsomme sykdommer som gonoré, klamydia og syfilis. I grupper som bruker PrEP viser imidlertid en nedadgående tendens.

Les mer
prepineurope_bred

Manglende kunnskap om PrEP i målgruppen

26.07.2017

En studie gjennomført av organisasjonene AIDES og Coalition Plus blant 16.000 msm i tolv europeiske land mellom 15. juni og 15. juli avslører manglende kunnskaper om PrEP blant grupper som er mest utsatt for hiv. Resultatene av studien ble presentert under den niende vitenskapskonferansen om hiv i Paris i dag.

Les mer
Anne_bred

Ønsker at politikere blir mer involvert

26.07.2017

Seniorrådgiver Anne Skjelmerud i Norad har jobbet med hivrelaterte saker siden tidlig på nittitallet og har vært på en rekke internasjonale konferanser. I Paris har hun i tillegg til å løpe fra foredrag til foredrag vært travelt opptatt med å jobbe med arrangørene for neste års store konferanse i Amsterdam. Den ønsker hun skal ha et større politisk repertoar.

Les mer
johan_tirsdag_bred

Seksuelle tjenester som valuta

25.07.2017

Selv om PrEP som forebygging er et dominerende tema på hivkonferansen i Paris, er det også en rekke andre temaer som blir belyst. HivNorges juridiske rådgiver Johan P. Hougen deltok på en forelesningsserie om migranter og hiv i går ettermiddag

Les mer
annekarinogkim_bvred

Ønsker seg mer om eldre

24.07.2017

HivNorges generalsekretær Anne-Karin Kolstad og Kim Fangen fra Nye Pluss løper fra foredragssal til foredragssal for å få med seg mest mulig fra hiv-konferansen i Paris. Bortsett fra alle de høyttravende medisinske foredragene er det også mer jordnære temaer å velge blant. Og mye handler om PrEP.

Les mer
u=u_bred

Kan vi få slutt på hiv-pandemien uten en vaksine?

24.07.2017

Kan vi få slutt på hiv-pandemien uten en vaksine, og om ikke, hvordan får vi det til? Det var spørsmålet professor Anthony Fauci stilte på et seminar søndag kveld. En vaksine er langt unna, og mest sannsynlig bare et nytt verktøy i kassa.

Les mer