Juni 2017

slagstad_bred

Hvor kommer moralismen fra?

21.06.2017

Den hivforebyggende medisinen Truvada er blitt møtt med ambiavalens mange steder i verden. Mange miljøer har hilst medisinen velkommen, både som et viktig redskap i det hivforebyggende arbeidet og som en slags seksuell frigjører.  Andre kaller brukere for ”truvada-horer”.  Lege og redaktør i Tidsskrift for Den norske legeforening Ketil Slagstad spør seg hvor denne moralismen kommer fra.

Les mer
prepster_bred

Spennende på Pride House

20.06.2017

HivNorge har to arrangementer på Eldorado bokkafé under årets Pride House. PrEP og seksuelt overførbare infeksjoner er stikkord for evenementene.

Les mer
paragraf_bred

Ny bestemmelse i straffeloven – en milepæl

14.06.2017

Stortinget vedtok i går nye bestemmelser i straffeloven om smitteoverføring av alvorlige sykdommer. Mennesker som lever med hiv som enten er på behandling eller bruker kondom, kan ikke lenger straffes. Loven trer i kraft 1. juli 2017.

Les mer
Regnbuedagene_bred

Klare for Bergen

08.06.2017

Selv om regnet pøser ned i Bergen, er det god stemning i Pride Park. Det er det første året Regnbuedagene i Bergen har Pride Park, og programmet er tettpakket.

Les mer
medlertidig_bred

Infeksjonsavdelingen flytter

02.06.2017

Om knappet to uker er det klart for oppussing av infeksjonspoliklinikken ved Oslo universitetssykehus Ullevål. Overlege Bente Bergersen melder at det betyr midlertidige lokaler fram til sent på høsten, da forhåpentligvis lekre og nyoppussede lokaler står klare.

Les mer
else_bred

Klappet og klart for ny hagekonsert

01.06.2017

Sett av datoen, den årlige hagefesten hos Aksept – senter for alle berørt av hiv, finner sted tirsdag 27. juni. Konserten arrangeres for 16. gang, og hvert år finner tusenvis av publikummere veien til Aksepts frodige hage.

Les mer